Tuesday, November 30, 2010

Doa Waktu Dhuha

" YA ALLAH YA TUHAN KAMI...

Sesungguhnya waktu Dhuha ini..
adalah waktu DHUHA MU...
Cahayanya... adalah CAHAYA MU...
Keindahannya... adalah KEINDAHAN MU...
Kekuatannya... adalah KEKUATAN MU...
Keagungannya... adalah KEAGUNGAN MU...
Perlindungannya... adalah PERLINDUNGAN MU...

YA ALLAH, YA TUHAN KAMI...
Sekiranya rezeki kami ada di langit...
Maka... turunkanlah ia...
Sekiranya ada di bumi...
Maka... keluarkanlah ia...
Sekiranya adanya sedikit...
Maka... perbanyakkanlah ia...
Sekiranya ianya haram...
Maka... sucikanlah ia...
Sekiranya adanya jauh...
Maka... perdekatkanlah ia...
Sekiranya adanya dekat...
Maka... permudahkanlah ia...
Sekiranya adanya susah...
Maka...mudahkanlah ia...

Dengan kebenaran DHUHA MU...
CAHAYA MU... KEINDAHAN MU...
KEKUATAN MU... PERLINDUNGAN MU...
KEAGUNGAN MU... KESUCIAN MU...
Berikanlah kepada kami...
Sebagaimana KAMU berikan...
Kepada hamba-hamba MU YANG SOLEH...."

AAAMIIIN....

Insyallah...
Sekiranya istiqomah melakukan SOLAT SUNAT DHUHA...
Allah akan meluaskan rezeki terhadap hambaNYA...
Sekiranya itulah yang telah ditakdirkan...
Tiada siapa jua yang dapat menahan rezeki hambaNYA...

Wednesday, November 24, 2010

Shout Awards 2010!

Orait..This is the first I attended a music award or any award for that matter. It is called the Shout Awards! It is not an award that requires you to Shout or Scream! But it does make you shout and scream for no obvious reason. Like the person sitting on my right kept shouting each time Yuna (the singer) glance to the odience. What the HELL!!!

It is rather boring actually, the best moments would be when Zizan and Johan were on the stage giving awards for the Hot Chick category. Other than that, hmmm...(thinking extremely hard here) Misz Nina jumping up and down. Besides that no so great. If I were to watch it on the televisyen, I would switch channels after 15 minutes. Yeap thats rite. Kesian to the organizer...hahaha...

Ohhh back to what Shout Awards! is all about. It is an award shows for local entertainers (singer, actors, actress etc) like for favourite this and that. The Malaysian version of MTV Awards. Get it? So yeah, thats what it is all about. OK! A big Shout out to FR and NR for the free tickets. Thanks! You guys ROCK!!!hahaha...

A few pics and videos capture during that day...Enjoy???...hmmm...



The Vids...

video


video

Friday, November 19, 2010

Mari Berkongsi

Ta'awudz - Auzubillah Hi Minash Syaithaanir Rajim

Maksud: Aku berlindung kepada Allah daripada syaitan yang terkutuk


Tasbih - Subhanallah

Maksud: Maha Suci Allah

Tahmid - Alhamdulillah

Maksud: Segala puji bagi Allah

Tahlil - La Ilaha Illallah

Maksud: Tiada tuhan selain Allah

Takbir - Allahu Akbar

Maksud: Allah Maha Besar

Talbiah - Labbaika Allahomma Labbaik. Labbaik La Shareeka Laka Labbaik. Innal-Hamdah, Wan-Nematah, Laka wal Mulk, La Shareeka Laka

Maksud:

"Hamba-Mu datang menyahut panggilan- Mu, Ya Allah hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu. Hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu Tuhan yang tidak ada sekutu bagi-Mu. Hamba datang menyahut panggilan-Mu. Sesungguhnya segala pujian dan ni'kmat serta kerajaan adalah kepunyaan-Mu, tidak ada sekutu bagi-Mu".

Talbiah ialah sejenis bacaan yang dibaca oleh jemaah haji/umrah ketika dalam ihram. Memperbanyakkan bacaan talbiah di sepanjang perjalanan hingga sampai ke Makkah untuk mengerjakan rukun-rukun Haji atau Umrah selanjutnya adalah sesuatu yang digalakkan kepada penunai Haji dan Umrah.



Takziah - Ucapan yang ditujukan kepada mereka yang menerima berita sedih seperti meninggal dunia.

Cara perlu diucapkan. "Bersabarlah wahai Azman, Insyallah isteri kau ditempatkan dikalangan orang-orang beriman". Dan bukanlah sekadar menyebut "Salam Takziah untuk kamu dan keluarga kamu:. Takziah adalah merupakan ucapan untuk menyabarkan atau menenangkan seseorang.

Wallahualam...

Wednesday, November 10, 2010

Open and Close Incident Tickets

I am really sleepy today. Didn't get enough sleep yesterday due to my neighbour upstairs buat renovation. It was really stressful OKAY! Bunyi drill lah, bunyi orang menukanglah, bunyi orang pecahkan tiles. So in the end, got up after like 1 hour punya sleep, I turn on my PC and watched some movies but due to the annoying noise upstairs I cannot concerntrate.

Around 4 p.m, I have to run a few reports to send to HESS and update the logs which only took me around 30 minutes. I got ready, then go straight to BU to take all my letters. Haven't change the mailing address yet. Amat menyusahkan OKAY!

So around 5.10 p.m I reached BU, chit-chating with Diyanah for a while then terus bergegas ke ofis (bukan maknanya saya nak pergi kerja) sebab nak jumpa Lokman concerning investment plan etc. Lepak and borak until around 7 p.m terus balik Ampang. Sampai rumah terus flat, nak makan pun tak ada appetite. So mengambil keputusan untuk tido sejam. At 9 p.m I woke up, freshen up terus pergi ofis balik.

Ingat harini bolehlah merelaxkan diri sebab tengah Run Payroll dan of coursela kan Master Data dilockkan sekali. Tapi rupanya hujan lebat datang sejurus sampai di ofis. Kerja tiba-tiba datang bertubi-tubi dan lebih menyedihkan pagi nanti kena attend call untuk Open and Close Incident Tickets. Jam 10.30 a.m sehingga 12 p.m. That is long, and I've got 25 issue to address. Why today? Buatlah Khamis ke after I have enough rest.

Now mau balik dahulu, tunggu Subuh lepas itu tidur. Jam 9 a.m bangun, refresh sikit, study cases sikit dan bersedia untuk ditembak. Muahahaha...American..American..malam-malam disana pun mahu kerja juga ke? Baliklah. HUHUHU...

Tuesday, November 9, 2010

Sesi TT ~ Ops Brandon Frasier?

Operasi Brandon Fraser!

Semalam ada cerita tentang ini..So apa yang bestnya tentang Operasi Brandon Fraser?
Oh well, sesiapa yang mengenali saya di zaman UiTM Segamat 2005. Mungkin mereka faham.

Bila startnya Operasi ni?Semalam, 8 November 2010.
Bila end date dia pulok?Akhir tahun.
Apa yang nak dilakukan?Tunggu dan lihat nanti.
Boleh success ke ni?Insyallah boleh.
Apa hadiah kalau success?Pergi Europe bulan 4 (oooppss..rahsia nih..hahaha)
Apa manfaatnya pada kamu orang semuanya?Takda. Hanya pada aku sorang je. Dan untuk single ladies out there...terutama mereka yang ada iras-iras macam Lisa Surihani...hahaha

Actually kan...ada story sebenarnya disebalik pertukaran raut wajah dan fizikal pada 2005...tp nanti saya cerita...ini entri untuk uar-uar sahaja...hahaha...tapi memori 2005 memang terbaeklah!

COW!Mau pulang dah pukul 5 nih..

Monday, November 8, 2010

Brandon Look A Like

Yeah right! Brandon look a like. Berangan lah weih...hahaha...

I am talking about Brandon Fraser tau...ala...yang berlakon cerita The Mummy tu...

Tapi saya dah bertekad...sudah sampai masa I stop Yapping! and Sapping and really get to work...

I am targeting this 1 month to fulfill my pledge...I hope I can make it...

I want to change my appearance, my style and my way of living.

Enough of being such a baby. Wait and see my next appearance.

Tuesday, November 2, 2010

If...

If I tell you that I am suffering from a brain cancer/tumor at an early stage, how would you response?

If I tell you that I am suffering from a brain cancer/tumor 2nd stage, how would you response?

If I tell you that I am suffering from a brain cancer/tumor 3rd stage, how would you response?


If I tell you that I am suffering from a brain cancer/tumor stage 4, how would you response?

How does one response to these kind of questions?

Does the people around you need to know you are suffering?

Or do you keep it to yourself?

I wonder..