Thursday, December 30, 2010

Cuit-Cuit v.08 [Malaysia Won!]

Memang gua cakap sama lu..Malaysia Klasemen! Period! King of South East Asia! Kito monang dengan team Garuda..Sebab jersey nihlah aku rase Malaysia menang. Tak ada ciri-ciri warna FAM (kuning dan hitam). Antara faktor kemenangan ialah pemain kita bertahan sehingga penghabisan walaupun di minit-minit terakhir keadaan amatlah getir dengan gawang kita dibolosi 2 kali. Kita kalah second leg tapi menang agreget 4-2. Satu gol dari Garuda pun Harimau Malaya yang tolong sumbatkan.

Tahniah sekali lagi pasukan negara Harimau Malaya...anda deserved untuk menang. Tahniah kepada semua pemain terutama kepada top scorer kejohanan Safee dan penjaga gawang yang hebat Fahmi (Wenger mungkin akan menelefon anda sedikit masa lagi untuk menyertai kelab Arsenal yang GAH!).

Tuesday, December 28, 2010

Sesi TT ~ Malaysia Klasemen

Tajuk diatas merujuk kepada laman web Sokernet  yang sering menggunakan Klasemen untuk mengetengahkan team-team yang power. Antara team yang power seperti Arsenal, Germany dan yang terbaru tidak kurang hebatnya team Tanah Tumpah Darahku..Malaysia!!!

Apabila perlawanan semalam sedang berlangsung, saya sedang sibuk didapur menyediakan hidangan makan malam untuk warga rumah. Tidak perlu gusar tentang hidangannya sebab memang simple. Spaghetti je kan. Pada babak pertama keadaan agak suram di rumah seperti mana keadaan didalam dapur sewaktu itu. Hanya kedengaran bawang putih dan bawang merah dipotong.

Tetapi apabila babak kedua perlawanan Tanah Tumpah Darahku dan Indon berlangsung, aktiviti didapur semakin rancak dan perlawanan tersebut menampakkan kehebatan Harimau Malaya meratah Garuda mitos(aku terpaksa pinjam ayat ini dari Obefiend sebab ayat-ayat dia memang Klasemen). Tau-tau 3 biji kita sumbat dalam mulut Garuda.

Malaysia mempamerkan permainan menarik sepanjang zaman dan tidak perlu lagi mengimbau kepada team sandarkan pada kenangan. Didalam Twitter tak usah diuraikan lagi. Para bloggers, tweets semua berbaur kenegaraan dan mana mungkin pengguna dari Malaysia mampu menyaingi pengguna Indon ini. Malaysia telah diperhanjingkan dan menyalahkan Azwan Ali (kerana mulut laser beliau) terhadap kekalahan Indon.

Tak ke mereka tahu mereka sendiri bebal dalam menjaga gawang mereka sendiri. Malaysia tetap Klasemen.
Sudahlah, untuk mengetahui lebih lanjut sila Google perlawanan semalam. Semestinya malam yang hangat sehinggakan rating untuk game EPL all time low. Sekali lagi Syabas untuk Malaysia, Malaysia Klasemen.

Wednesday, December 22, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah



Hye All..This story is the sequel to the movie Zobie Kampung Pisang. Hantu Kak Limah Balik Rumah or in Anglais is The Ghost of Kak Limah Went Home is full of stupid comedy scenes. Which to me is very hillarious. I am putting this movie on top shelves for movies you must watch in 2010.

Top Ten Movies 2010:
1. The Ghost of Kak Limah went Home (I like the title in Anglais...it sounds goooood...)
2. Harry Potter 7 Pt 1.

OK!only this 2 movies I can remember...It tops Harry weih...So the movie is cool weih. Even on the 1st weekend it's collection is RM1.2 million. Good stuff.

So what about this movie?

This is a story of man named Hussin and his neighbour named Kak Limah. The movie revolves around Kampung Pisang and it's inhabitants. You get the picture right?I cannot tell you the whole story. Go and watch it yourselves OK?

it deserves 5 POPCORNS weih...cool and nice tau

Harry Potter and The Deathly Hallows Part I



Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 was great. It is one of the best directions since Goblet of Fire. Since then, Order of the Phoenix and Half-Blood Prince was a dissapointment for readers of the book. This time, David Yates can be proud as all the elements and plots and screenplay was as I imagine. Well there is few flase here and there but overall, I say good man, it was Marvellous.

SO!and Big Clap is in order...

So what was the movie all about?

This is the first installations for the last book J.K Rowling wrote for Harry Potter stories, it is the time where Voldermort is taking over the Wizarding World. From the first part to kill Harry before he turn 17, to killing of Minister of Magic, Rufus Screamgeour (btw, this character is played by Bill Nighy..Captain Davy Jones from The Pirates of the Carribean), taking over of Ministry of Magic, searching and destroying of the Horcruxes. Learning about the Deathly Hallows and many more. Part 2 I am guessing that the Battle of Hogwarts 2 should be in place.

There is drama, there is romance, there is laughter, what more do you want eyy???Coolest of the collection this one. I like it very much.

i should say 5 POPCORNS is in order...don't you?

Southern Regime @ Bagan Lalang

OK...This activity has been ages. It was in November 27, 2010. There is 1 Hamba Allah (which name shall not be revealed due to Awesomenes of this Guy!) that wanted to treat his friends to dinner celebrating his new job. Alhamdulillah. All went well, all of the Southern Regime Clan members present accept 1 because he got an asthma attack a day before.

So after months of finding the place to eat seafood, it was decided we went to Bagan Lalang for seafood. Eventhough the original idea was to go to Umbai, stayed in Melaka over the weekend but that idea was scrapped due to "Credit Crunch". What a LMAO excuse dey?

So the participant...Should I list them all?Naahhh...No need!But I was glad that all of us was there, we had a good time, eat good food and had fun. Can't wait for another one next year. And I hope 1 day we can all go on a trip abroad. Enjoy the pics guys.

Caution!No foods or drinks in this picture collection. Only awesome guys and beautiful girls are present. Also cute babies and toddler.



Saturday, December 11, 2010

Bonus!Bonus!Bonus!

Alhamdulillah..for almost 3 years I have been working I've received my first Bonus. Eventhough it is pro rated still Alhamdulillah.

(I don't think that this entry will be long...LOL)

This entry is to commemorate the 1st first bonus I have ever received. Tahniah me!Yeay!Thanks ACS to be the the first.

Tuesday, December 7, 2010

Wadi Hadramawt

It seems like a very long time I haven't update for this category...and most of my updates are for Arab restaurants. Hey, Arabs is in my blood OK! and as far as I know, from my dad and granddad, I still have families in Hadramawt in Yemen. My family name is Al-Yafieq/ Al-Yafi'e (need to confirm on this because this is what I heard from my late dad).

So about this new place, it is situated along Jalan Ampang besides Sucasa or is it Micasa? Not sure. Near to Petronas and Shell before the junction to Jalan Damai. It is a nice and cozy place. If you are interested in Great Cars, the view is all about that. Ferrari, Beemmer, Merc and man more. Oh, another landmark, opposite Victoria Station.

Lets make comparison shall we. Between Wadi Hadramawt and al-Rawsha, the price here is much cheaper, the food is much nicer and the choices is much greater. The tea was splendid, the lamb kabsa was better and new menu, I ordered Lamb Maghout it was perfection. A little bit of introduction.

OK!Here's the list what we have eaten on that day:
Lamb Maghout - RM24 (do not eat it alone..1/2kg of lamb you can share with 4 people)
Lamb Kabsa - RM15 (cheaper than al-Rawsha)
Mushroom soup - RM7 (it was so-so..commented by MidyX
Oqda - RM14 (it taste like Kacang Pol...nice)
Something like bread - RM4 (medium size but you can share it with 5 other people..eat with Oqda)

Well thats about it I think..oh TeaMilk (Adani) RM 12 for a pot..enjoy the pictures...


Lamb Maghout

Lamb Kabsa

Bread Thingy...hahaha...

Oqda

I think I will be taking my family for dinner or lunch here...What do you think? I think its reasonable..hehe

Saturday, December 4, 2010

Anger

WTH!!!Are you that stupid or that bangang cannot masuk to test client?Hello BOSS!!!You're a supervisor siap dah pergi training and KT bagai sampai US. IT untuk Time Managment pun tak tahu ke? You don't even know how to go to PA30?WTF!!!

Memang sumpah seranah aku dalam hati di pagi Sabtu nih. Seriouslah, kau datang kerja makan gaji buta. Aku lainlah, walaupun aku datang kerja main Facebook or tengok You Tube sebab aku tak ada kerja sangat. Kau nak siapkan documentation untuk buat transaction IT2001 seminggu. Aku 10 minit dah settle bai kau siap dengan steps lagi.

Gila. Gila. Tak akan aku pula yang nak kena siapkan documentation untuk kau. kau itu dahlah Supervisor yang telah demoted and kerja kau cuma buat documentation. Gaji besar, siap nak angkat Mercedes two door (second hand je!) itu pun tak tahu-tahu lagi. Gila apa ni weih. Bengang kau tau tak? Setahun lebih kau dekat project ini apa ke benda alah yang kau buat? Shit!!!

Management pun satu hal. Apa punya bodohlah kepala-kepala di atas. Ini SAP punya enviroment bukan Bank HSBC. Apa kejadah tak boleh bawak phone masuk. Botak baru masuk lagi seorang bodoh. Aku dah explain dekat kau mana boleh salahkan anak-anak buah aku sebab testing tak termaktub dalam kerja dia orang. Itu bagilah sama itu USER. Biar dia orang verify. Aku dah explain agent-agent tak ada pending sebab dia orang. Kau tak paham. jangan sampai aku jadi RACIST OK!!!

Stress aku ini hari, memang dengan segala hormatnya aku akan balik awal sekejap lagi. Any issues just give me a call. I continue to work from home. Banyak kata-kata dan cacian terbuku di dalam hati. Redha ajelah, cukup setahun lepas dapat bonus kedua aku chiow.

Tuesday, November 30, 2010

Doa Waktu Dhuha

" YA ALLAH YA TUHAN KAMI...

Sesungguhnya waktu Dhuha ini..
adalah waktu DHUHA MU...
Cahayanya... adalah CAHAYA MU...
Keindahannya... adalah KEINDAHAN MU...
Kekuatannya... adalah KEKUATAN MU...
Keagungannya... adalah KEAGUNGAN MU...
Perlindungannya... adalah PERLINDUNGAN MU...

YA ALLAH, YA TUHAN KAMI...
Sekiranya rezeki kami ada di langit...
Maka... turunkanlah ia...
Sekiranya ada di bumi...
Maka... keluarkanlah ia...
Sekiranya adanya sedikit...
Maka... perbanyakkanlah ia...
Sekiranya ianya haram...
Maka... sucikanlah ia...
Sekiranya adanya jauh...
Maka... perdekatkanlah ia...
Sekiranya adanya dekat...
Maka... permudahkanlah ia...
Sekiranya adanya susah...
Maka...mudahkanlah ia...

Dengan kebenaran DHUHA MU...
CAHAYA MU... KEINDAHAN MU...
KEKUATAN MU... PERLINDUNGAN MU...
KEAGUNGAN MU... KESUCIAN MU...
Berikanlah kepada kami...
Sebagaimana KAMU berikan...
Kepada hamba-hamba MU YANG SOLEH...."

AAAMIIIN....

Insyallah...
Sekiranya istiqomah melakukan SOLAT SUNAT DHUHA...
Allah akan meluaskan rezeki terhadap hambaNYA...
Sekiranya itulah yang telah ditakdirkan...
Tiada siapa jua yang dapat menahan rezeki hambaNYA...

Wednesday, November 24, 2010

Shout Awards 2010!

Orait..This is the first I attended a music award or any award for that matter. It is called the Shout Awards! It is not an award that requires you to Shout or Scream! But it does make you shout and scream for no obvious reason. Like the person sitting on my right kept shouting each time Yuna (the singer) glance to the odience. What the HELL!!!

It is rather boring actually, the best moments would be when Zizan and Johan were on the stage giving awards for the Hot Chick category. Other than that, hmmm...(thinking extremely hard here) Misz Nina jumping up and down. Besides that no so great. If I were to watch it on the televisyen, I would switch channels after 15 minutes. Yeap thats rite. Kesian to the organizer...hahaha...

Ohhh back to what Shout Awards! is all about. It is an award shows for local entertainers (singer, actors, actress etc) like for favourite this and that. The Malaysian version of MTV Awards. Get it? So yeah, thats what it is all about. OK! A big Shout out to FR and NR for the free tickets. Thanks! You guys ROCK!!!hahaha...

A few pics and videos capture during that day...Enjoy???...hmmm...



The Vids...

video


video

Friday, November 19, 2010

Mari Berkongsi

Ta'awudz - Auzubillah Hi Minash Syaithaanir Rajim

Maksud: Aku berlindung kepada Allah daripada syaitan yang terkutuk


Tasbih - Subhanallah

Maksud: Maha Suci Allah

Tahmid - Alhamdulillah

Maksud: Segala puji bagi Allah

Tahlil - La Ilaha Illallah

Maksud: Tiada tuhan selain Allah

Takbir - Allahu Akbar

Maksud: Allah Maha Besar

Talbiah - Labbaika Allahomma Labbaik. Labbaik La Shareeka Laka Labbaik. Innal-Hamdah, Wan-Nematah, Laka wal Mulk, La Shareeka Laka

Maksud:

"Hamba-Mu datang menyahut panggilan- Mu, Ya Allah hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu. Hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu Tuhan yang tidak ada sekutu bagi-Mu. Hamba datang menyahut panggilan-Mu. Sesungguhnya segala pujian dan ni'kmat serta kerajaan adalah kepunyaan-Mu, tidak ada sekutu bagi-Mu".

Talbiah ialah sejenis bacaan yang dibaca oleh jemaah haji/umrah ketika dalam ihram. Memperbanyakkan bacaan talbiah di sepanjang perjalanan hingga sampai ke Makkah untuk mengerjakan rukun-rukun Haji atau Umrah selanjutnya adalah sesuatu yang digalakkan kepada penunai Haji dan Umrah.



Takziah - Ucapan yang ditujukan kepada mereka yang menerima berita sedih seperti meninggal dunia.

Cara perlu diucapkan. "Bersabarlah wahai Azman, Insyallah isteri kau ditempatkan dikalangan orang-orang beriman". Dan bukanlah sekadar menyebut "Salam Takziah untuk kamu dan keluarga kamu:. Takziah adalah merupakan ucapan untuk menyabarkan atau menenangkan seseorang.

Wallahualam...

Wednesday, November 10, 2010

Open and Close Incident Tickets

I am really sleepy today. Didn't get enough sleep yesterday due to my neighbour upstairs buat renovation. It was really stressful OKAY! Bunyi drill lah, bunyi orang menukanglah, bunyi orang pecahkan tiles. So in the end, got up after like 1 hour punya sleep, I turn on my PC and watched some movies but due to the annoying noise upstairs I cannot concerntrate.

Around 4 p.m, I have to run a few reports to send to HESS and update the logs which only took me around 30 minutes. I got ready, then go straight to BU to take all my letters. Haven't change the mailing address yet. Amat menyusahkan OKAY!

So around 5.10 p.m I reached BU, chit-chating with Diyanah for a while then terus bergegas ke ofis (bukan maknanya saya nak pergi kerja) sebab nak jumpa Lokman concerning investment plan etc. Lepak and borak until around 7 p.m terus balik Ampang. Sampai rumah terus flat, nak makan pun tak ada appetite. So mengambil keputusan untuk tido sejam. At 9 p.m I woke up, freshen up terus pergi ofis balik.

Ingat harini bolehlah merelaxkan diri sebab tengah Run Payroll dan of coursela kan Master Data dilockkan sekali. Tapi rupanya hujan lebat datang sejurus sampai di ofis. Kerja tiba-tiba datang bertubi-tubi dan lebih menyedihkan pagi nanti kena attend call untuk Open and Close Incident Tickets. Jam 10.30 a.m sehingga 12 p.m. That is long, and I've got 25 issue to address. Why today? Buatlah Khamis ke after I have enough rest.

Now mau balik dahulu, tunggu Subuh lepas itu tidur. Jam 9 a.m bangun, refresh sikit, study cases sikit dan bersedia untuk ditembak. Muahahaha...American..American..malam-malam disana pun mahu kerja juga ke? Baliklah. HUHUHU...

Tuesday, November 9, 2010

Sesi TT ~ Ops Brandon Frasier?

Operasi Brandon Fraser!

Semalam ada cerita tentang ini..So apa yang bestnya tentang Operasi Brandon Fraser?
Oh well, sesiapa yang mengenali saya di zaman UiTM Segamat 2005. Mungkin mereka faham.

Bila startnya Operasi ni?Semalam, 8 November 2010.
Bila end date dia pulok?Akhir tahun.
Apa yang nak dilakukan?Tunggu dan lihat nanti.
Boleh success ke ni?Insyallah boleh.
Apa hadiah kalau success?Pergi Europe bulan 4 (oooppss..rahsia nih..hahaha)
Apa manfaatnya pada kamu orang semuanya?Takda. Hanya pada aku sorang je. Dan untuk single ladies out there...terutama mereka yang ada iras-iras macam Lisa Surihani...hahaha

Actually kan...ada story sebenarnya disebalik pertukaran raut wajah dan fizikal pada 2005...tp nanti saya cerita...ini entri untuk uar-uar sahaja...hahaha...tapi memori 2005 memang terbaeklah!

COW!Mau pulang dah pukul 5 nih..

Monday, November 8, 2010

Brandon Look A Like

Yeah right! Brandon look a like. Berangan lah weih...hahaha...

I am talking about Brandon Fraser tau...ala...yang berlakon cerita The Mummy tu...

Tapi saya dah bertekad...sudah sampai masa I stop Yapping! and Sapping and really get to work...

I am targeting this 1 month to fulfill my pledge...I hope I can make it...

I want to change my appearance, my style and my way of living.

Enough of being such a baby. Wait and see my next appearance.

Tuesday, November 2, 2010

If...

If I tell you that I am suffering from a brain cancer/tumor at an early stage, how would you response?

If I tell you that I am suffering from a brain cancer/tumor 2nd stage, how would you response?

If I tell you that I am suffering from a brain cancer/tumor 3rd stage, how would you response?


If I tell you that I am suffering from a brain cancer/tumor stage 4, how would you response?

How does one response to these kind of questions?

Does the people around you need to know you are suffering?

Or do you keep it to yourself?

I wonder..

Tuesday, October 19, 2010

Terjemahan v.02 [Surah As-Sajadah]

Alhamdulillah...Segala puji-pujian hanya untuk Allah S.W.T...Alhamdulillah sekali lagi kerana diriku diberi kecerdasan untuk menghafaz Surah As-Sajadah...Alhamdulillah kerana telah berjaya...Semoga akan menjadi amalan untuk solat waktu...Insyallah...

Berikut adalah terjemahan daripada Surah As-Sajadah:
[1]

Alif, Laam Miim.

[2]
Diturunkan Al-Quran ini, dengan tidak ada sebarang syak padanya, dari Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.

[3]
(Orang-orang kafir tidak mengakui hakikat yang demikian) bahkan mereka mengatakan: “Dia lah (Muhammad) yang mengada-adakan Al-Quran menurut rekaannya”. (Dakwaan mereka itu tidaklah benar) bahkan Al-Quran ialah perkara yang benar dari Tuhanmu (wahai Muhammad), supaya engkau memberi ingatan dan amaran kepada kaum (mu) yang telah lama tidak didatangi sebarang pemberi ingatan dan amaran sebelummu, semoga mereka beroleh hidayah petunjuk.

[4]
Allah Tuhan yang menciptakan langit dan bumi serta segala yang ada di antara keduanya dalam enam masa, kemudian Ia bersemayam di atas Arasy; kamu tidak akan beroleh sebarang penolong dan pemberi syafaat selain dari Allah; oleh itu tidakkah kamu mahu insaf dan mengambil iktibar (untuk mencapai keredaanNya)?

[5]
Allah mentadbirkan makhluk-makhlukNya; (bagi melaksanakan tadbirNya itu Ia menurunkan segala sebab dan peraturan) dari langit ke bumi; kemudian diangkat naik kepada pengetahuanNya (segala yang berlaku dari perlaksanaan tadbirNya itu untuk dihakimiNya) pada suatu masa yang (dirasai oleh orang-orang yang bersalah) banyak bilangan tahunnya menurut hitungan masa kamu yang biasa.

[6]
Yang demikian sifatnya ialah Tuhan yang mengetahui perkara-perkara yang ghaib dan yang nyata; Yang Maha Kuasa, lagi Maha Mengasihani;

[7]
Yang menciptakan tiap-tiap sesuatu dengan sebaik-baiknya, dan dimulakanNya kejadian manusia berasal dari tanah;

[8]
Kemudian Ia menjadikan keturunan manusia itu dari sejenis pati, iaitu dari air (benih) yang sedikit dipandang orang;

[9]
Kemudian Ia menyempurnakan kejadiannya, serta meniupkan padanya: roh ciptaanNya. Dan Ia mengurniakan kepada kamu pendengaran dan penglihatan serta hati (akal fikiran), (supaya kamu bersyukur, tetapi) amatlah sedikit kamu bersyukur.

[10]
Dan mereka (yang kafir) itu berkata: “Adakah apabila kami telah hilang lenyap dalam tanah, kami pula akan hidup semula dalam bentuk kejadian yang baharu? Betulkah demikian? ” (Mereka bukan sahaja tidak percaya tentang hidup semula) bahkan mereka tidak percaya tentang pertemuan dengan Tuhannya.

[11]
Katakanlah (wahai Muhammad); “Nyawa kamu akan diambil oleh Malikil Maut yang ditugaskan berbuat demikian ketika habis ajal kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada Tuhan kamu (untuk menerima balasan)”.

[12]
Dan (sungguh ngeri) sekiranya engkau melihat ketika orang-orang yang berdosa itu menundukkan kepalanya di hadapan Tuhan mereka (dalam keadaan malu dan hina, sambil merayu): “Wahai Tuhan kami, kami telah melihat dan mendengar dengan sejelas-jelasnya (akan segala yang kami ingkari dahulu); maka kembalikanlah kami ke dunia supaya kami mengerjakan amal-amal yang baik; sesungguhnya kami sekarang telah yakin”.

[13]
Dan (bagi menolak rayuan itu Allah Taala berfirman): “Kalaulah Kami telah tetapkan persediaan (memberikan hidayah petunjuk untuk beriman dan beramal soleh kepada tiap-tiap seorang dengan ketiadaan usaha dari masing-masing), nescaya Kami berikan kepada tiap-tiap seorang akan hidayah petunjuknya (sebelum masing-masing meninggal dunia, supaya tidak terkena azab di akhirat); tetapi telah tetap hukuman seksa dariKu: ` Demi sesungguhnya! Aku akan memenuhi neraka Jahannam dengan semua jin dan manusia (yang pada masa hidupnya tidak berusaha untuk beriman dan beramal soleh)”.

[14]
(Lalu dikatakan kepada mereka: “Oleh sebab kelalaian kamu) maka rasalah azab seksa kerana kamu melupai pertemuan hari kamu ini. Sesungguhnya Kami pun tidak hiraukan keselamatan kamu lagi; dan (dengan yang demikian) rasalah azab yang kekal dengan sebab apa yang kamu telah kerjakan”.

[15]
Sesungguhnya yang sebenar-benar beriman kepada ayat-ayat keterangan Kami hanyalah orang-orang yang apabila diberi peringatan dan pengajaran dengan ayat-ayat itu, mereka segera merebahkan diri sambil sujud (menandakan taat patuh), dan menggerakkan lidah dengan bertasbih serta memuji Tuhan mereka, dan mereka pula tidak bersikap sombong takbur.

[16]
Mereka merenggangkan diri dari tempat tidur, (sedikit sangat tidur, kerana mengerjakan sembahyang tahajjud dan amal-amal soleh); mereka sentiasa berdoa kepada Tuhan mereka dengan perasaan takut (akan kemurkaanNya) serta dengan perasaan ingin memperolehi lagi (keredaanNya); dan mereka selalu pula mendermakan sebahagian dari apa yang Kami beri kepada mereka.

[17]
Maka tidak ada seseorang pun yang mengetahui satu persatu persediaan yang telah dirahsiakan untuk mereka (dari segala jenis nikmat) yang amat indah dipandang dan mengembirakan, sebagai balasan bagi amal-amal soleh yang mereka telah kerjakan.

[18]
(Jika demikian halnya) maka adakah orang yang beriman sama seperti orang yang fasik? Mereka tidaklah sama (dalam menerima balasan).

[19]
Adapun orang-orang yang beriman dan beramal soleh, maka mereka akan beroleh Syurga tempat tinggal yang tetap sebagai balasan bagi apa yang mereka telah kerjakan.

[20]
Dan sebaliknya orang-orang yang fasik, maka tempat kediaman mereka ialah neraka; tiap-tiap kali mereka hendak keluar dari neraka itu, mereka dikembalikan kepadanya, serta dikatakan kepada mereka: “Rasalah azab neraka yang kamu sentiasa mendustakannya di dunia dahulu”.

[21]
Dan demi sesungguhnya, Kami akan merasakan mereka sedikit dari azab dunia sebelum azab yang besar (di akhirat kelak), supaya mereka rujuk kembali bertaubat.

[22]
Dan tidaklah ada yang lebih zalim daripada orang yang diberi ingat dengan ayat-ayat Tuhannya, kemudian ia berpaling daripadanya (dan tetap mengingkarinya); sesungguhnya Kami tetap membalas.

[23]
Dan demi sesungguhnya! Kami telah memberi kepada Nabi Musa Kitab Taurat (sebagaimana Kami berikan Al-Quran kepadamu wahai Muhammad), maka janganlah engkau ragu-ragu menyambut dan menerimanya; dan Kami jadikan Kitab Taurat itu hidayah penunjuk bagi kaum Bani Israil.

[24]
Dan Kami jadikan dari kalangan mereka beberapa pemimpin, yang membimbing kaum masing-masing kepada hukum ugama Kami, selama mereka bersikap sabar (dalam menjalankan tugas itu) serta mereka tetap yakin akan ayat-ayat keterangan Kami.

[25]
(Pertentangan di antara satu golongan dengan yang lain itu) sesungguhnya Tuhanmu sahajalah yang akan memutuskan hukumNya di antara mereka pada hari kiamat, mengenai apa yang mereka berselisihan padanya.

[26]
Dan belumkah lagi ternyata kepada mereka (yang kafir itu): bahawa Kami telah binasakan berapa banyak dari kaum-kaum yang kufur ingkar dahulu daripada mereka, padahal mereka sekarang berulang-alik melalui tempat-tempat tinggal kaum-kaum itu? Sesungguhnya kebinasaan kaum-kaum itu mengandungi keterangan-keterangan (untuk mengambil iktibar); oleh itu tidakkah mereka mahu mendengar (dan insaf)?

[27]
Dan tidakkah mereka (yang tidak mahu taat dan bersyukur) itu melihat bahawasanya Kami mengarahkan turunnya hujan ke bumi yang kering kontang, lalu Kami tumbuhkan dengan air hujan itu tanaman-tanaman, yang daripadanya dimakan oleh binatang-binatang ternak mereka dan mereka sendiri? Maka mengapa mereka tidak mahu memerhati (semuanya itu supaya taat dan bersyukur)?

[28]
Dan mereka bertanya: “Bilakah datangnya hari pembukaan bicara yang dikatakan itu jika betul kamu orang-orang yang benar?”

[29]
Katakanlah (wahai Muhammad): “(Tidak perlu diketahui masa datangnya tetapi mesti dipercayai bahawa) pada hari pembukaan bicara itu, tidak ada gunanya lagi kepada orang-orang kafir kiranya mereka hendak beriman, dan mereka pula tidak akan diberi tempoh (berbuat demikian)”.

[30]
Oleh itu, janganlah engkau hiraukan mereka, dan tunggulah (kesudahan mereka), sesungguhnya mereka pun menunggu (kesudahanmu).

Matlamat seterusnya untuk menghafaz Surah Al-Mulk...Dikatakan kedua-dua Surah ini menjadi amalan Rasulullah sebelum baginda masuk tidur...Semoga ia akan menjadi amalan kita semua juga.

Sesi TT ~ VPN is a GO!

Oh YES..I very much like this...

I can use VPN connection..I have tested using my Blackberry to connect to client 700 in SAP..I can perform the transaction No Problemo!

This only mean one thing..WFH ya'll!!!OKlah for those yang tak paham..

I CAN WORK FROM HOME ya'll..

Very happy indeed..Why you ask?Because I can sleep whilst I am waiting for work to come in the comfort of my own living room. Can do work while watching movies. Can do work while lepaking in Bestari. OoopppSss..hahaha..

Can even go back to Batu Pahat and do my work..Even right now pun tak banyak mana pun kerja..Cuma this week adalah hectic sikit schedule..But overall very happy to be here and got the chance to work from home again. Ohh ya I can go Golfing Full Time. Hahaha..

Wednesday, October 13, 2010

Diary 10/13/2010

OK!FYI..the date is in US format..as you all know I am currently working in US...Time..hehe

Tapi malas pulak nak tulis dalam bahasa 'Mat Salih' ni kan..meh kite rojak kan dalam entry kali ni.

Yesterday, the TL for budak2 processing ni punya team buat satu kejutan or lebih tepat dia buat drama. Ini adalah drama sulung aku tengok secara live di ofis baru aku ini yang tak seberapa gah. Tepat jam 3.00am, dia bangun, tolak keyboard then campak access card dia atas table dengan meninggalkan laptop company. Sangkut beg rokok dia di sisi, suruh budak QA tuh tolong buka pintu and storm out of the ofis. Cool ke tak Cool weih?Terbaik kan?

Apakah rasionalnya dia buat perangai seperti itu? Sejarahnya bermula apabila semalam Supervisor kami sakit dan bakal mengambil Sick Leave selama seminggu. Dia kemudian ditugaskan untuk take over task Supervisor sebentar seperti attend call. Dia dengan penuh riak muka yang bengis tapi tidak menakutkan tidak berpuas hati. Lalu dia mengambil tindakan untuk keluar terus dari pejabat.

Adakah dia kembali bekerja pada hari ini? Tidak! Esok bagaimana pula? Tidak tahu. Kesimpulannya disini mungkin dia sudah resign notis 24 jam. Ini hanya andaian. Teori aku, dia buat demekian supaya pihak managment akan memujuk kembali dan offer gaji lebih tinggi supaya workload dan task yang dia pegang di bayar setimpal. itu teori sahaja, outcome tak pasti lagi. Keadaan semakin kabur pada ketika ini.

So keberangkalian post tersebt kosong adalah tinggi so sesiapa nak jadi TL untuk team processing for SAP HR disini ada kekosongan kot. Nak apply bagitau saya ekk. Hehe..

Sekarang ini aku merasakan sesuatu, selama ini mengharapkan orang itu akan memulakan langkah dulu. Dengan takdir Ilahi, alhamdulillah orang itu sudah mengambil langkah yang pertama. So macam mana? Nak teruskan bagi pihak aku ke or kita harus tunggu lagi untuk langkah orang itu? Sebab dah lama agaknya meneguk di tepian gantang, sejak dari tahun 1994. Lama tak?Hahaha...Hati dup dap je sehari suntuk ni, macam tak keruan. Tapi nak wat macam mana, dia di Dubai. Jauh. Kita tunggu episod seterusnya lah kot.

OKlah nak sambung kerja balik. Sambung jap lagi. Assalamualaikum...

Wednesday, October 6, 2010

Over Educated, Under Paid

OK!It really looks like it sounds. So I have been jumping and changing work after my graduation that was in December 2007. Here is my official (I mean tolak tepilah yang kerja kat McDonald ke, tolong angkat barang pindah rumah kan) work place and histories of the companies I have joined within 3 years.
  1. Accenture Technology Solutions (KLCC) February 2008 - June 2008
  2. NorthgateArinso (Menara TH Perdana/ Gardens, Midvalley) July 2008 - August 2009
  3. Accenture Technology Solutions (KL Sentral) December 2009 - June 2010
  4. HeiTech Padu (HeiTech Village Subang) July 2010 - September 2010
  5. Affiliated Computer Services (Menara Persoft, Tropicana) September 2010 - Present
Above is all the companies I have joined and below is where some of the projects I've involved that requires me to be relocated.
  1. Chevron Project Olympic, Manila, Philipines
  2. Brunei Shell SAPHRON Project, Seria, Brunei
  3. Shell People Next Generation, Gardens Midvalley, Kuala Lumpur
  4. Averis IT Support, Menara TM, Kuala Lumpur
  5. MAMPU, Kompleks Jabatan Perdana Menteri, Putrajaya
  6. JPN, Kompleks Kerajaan Precint 2, Putrajaya
Do you guys/gals feel that I have jumped into a lot of places? I mean within 3 years I have joined 5 companies but since Accenture I have joined twice so back to 4. A lot kan? Well, there is always a reason to all the actions we have taken. Betul tak? You want me to story mory you?

History of My Employment
Started with Accenture in February 22, 2008 ( I will never forget this date). Joined as a Management trainee or what ever they called it, you get what I mean kan? until June 2008. The reason for me leaving I have detailed it down in my oldest entries (go and look up).

After that I joined NorthgateArinso in July 2008 and I was lucky right after being kicked out (harshed gila) NgA took me in. Alhamdulillah I've stayed there for a year and in my history record it was the longest I served inside a company. The reason I left the company also you can read in my previous entries in 2009.

Again praise to the Al-Mighty I had a second chance with Accenture with the help of "orang dalam". It was fine at first but I have a problem, like a big one. Financial crisis of my own. I mean I was really stressed out 2010. The year of stress will be this year in 2010. So I left the company because of financial reason.

I got the oppurtunity to change job again (in my mind I was thinking of doing Project Management) and joined HeiTech Padu (a Bumiputera company). Oh!My!God!It really was a bad decision. I couldn't learn anything there. Maybe to learn to be a coward. DAMN!!!Wrong turn in my career path.

But the grass will be greener on the side kan? I never lost hope, I've applied for a job in ACS and the project manager likes me and wanted me to join as soon as possible. So I give 24 hours notice and never look back (eventhough I have to pay something) and currently with ACS.

Why did I join ACS?Simple. I've acquired the wage/salary that is very sufficient for me. Now I can plan to buy a car and get married. Hahaha...When you get the chance of 50% increment in your wage, you JUMP!Right?So Alhamdulillah, everything goes well here to date. The team are very supportive, the Supervisors are COOL, there is a lot of flexibility but one set back is that I have to worked Graveyard Shift. Darn it!

1 Fun Fact: Now I am a Senior member of the team. I say WHAT???Hahaha..Well that's a brief history of my employment. It really builds me to become more mature and more experienced to my life. New place, new enviroment, new exposure. It is time for me to fly and write a whole new adventure.

Tuesday, October 5, 2010

It's a Whiteberry?

Aha!!!Get you interested?I guess not..but one of my wish for 2010 finally came true..Woot!Woot! for me.

If you guess that I have gotten a Blackberry!!!Yup!I got one!but it's in white..It will enter My Precious Hall of Fame..Like it!Love it!

Since that I have not create an entry for like 2 months..I've bought this phone like 2 months ago..can't get enough of it.

This is how it's look like:


Nice right?Yeah..I agree with you..It's beautiful..hehe

Available Features


Trackpad navigation
Bright, hi-resolution screen
Full QWERTY keyboard
3G technology
Wi-Fi® and Bluetooth® enabled
256MB flash Memory
3.2 MP digital Camera with
Video Camera
Multimedia Player
Wireless Email
Organiser
Browser
Phone
SMS/MMS
MicroSD card Reader

Size and Weight


Height:
4.29 inches (109 mm)
Width:
2.36 inches (60 mm)
Depth:
.56 inches (14.1 mm)
Weight:
4.30 ounces / 122 grams (including battery)
3.17 ounces / 90 grams (without battery)

Well for other info..Please browse here because its tiring to copy and paste a lot of infos..hehe

Enjoy -----> http://uk.blackberry.com/devices/blackberrybold9700/bold_specifications.jsp

PAPAN NOTIS! [Blog Update October 5th, 2010]

Hello readers and friends..

Wow!!!It has really been that long (2 months to be exact) that I haven't blog!!!

There is a lot of stuff been happening throughtout this 2 months. New job, relationship crisis, new phone, jerseys, the World Cup, book reviews, Eid. I mean a lot.

I guessed that time is not on my side during that period of time. But wait no more...this entry will be the start of many entries to come.

So wait no more there is more along the way and stay tuned.

Monday, July 5, 2010

The A-Team

OK!As what all the people around me said, it was really a G-R-E-A-T movie. Went to watched it last night. It has all the elements of a good movie. Comedy, Romance, CGI, Unrealistic plot and most of all it has ACTION. I say WOW!!!WOW!WOW!

Liam Neeson as hannibal was superb, his acting was a relax and cool superior and as the mastermind for the A-Team. I mean where can you get an awesome movie like this nowadays huh???It is so cool the storyline was cool, the cast was almost perfect. Excellent and Brilliant I tell you.

If you haven't watched, please go NOW and see the movie. I sincerely said this is a good movie for you, for your family.

with the powers invested in ME..I rate this movie with 5 POPCORN..Bravo!Bravo!

Sunday, July 4, 2010

Lagenda Budak Setan

Long Overdue Movie review for Lagenda Budak Setan...Sorry people because I was on holiday in June so no entries for last month.

Well this is the first Malay movie that I watch in the cinema for two times. Why? It's  a good movie a bit slow but good. I can't remember if I ever read the book (i think I did) but it was really good.

What is sooooo GOOD about this film? Well, the actors and actresses that played their part inside the movie. They really got into their character. Their face expression really moved the film to another level of acting in Malaysia. Clap!Clap! to the line ups for this movie.

The soundtrack was good, one of the good songs but they played it too much inside the movie. Sometimes it annoys me but no harm done because it is still a good one. One other thing that I like to add is the cinematography of this film. The shots taken, the way the camera played around the scenes, it is really moving. It captures the peoples feeling. All great shots. Kudos to the Director, Casts and all the people involved in making this movie Great!

all I want to say it deserved a 5 but still need some more improvement..4 POPCORN..Hooray to Malay Film Industry..You tried your best..Do better in the FUTURE

Thursday, July 1, 2010

7 Perkara untuk Pengurusan Akhirat

Akhirat merupakan sebahagian dari hidup kita dan kita hendaklah sentiasa bersedia untuk berpindah ke sana.
Amat beruntung jika seorang yang membuat persediaan untuk hari akhiratnya dan amat rugi jika seseorang itu terlalu sibuk dengan urusan dunia hingga dia lupa membuat persediaan untuk ke sana.

Di dalam al-Quran Allah menyatakan bahawa:-
(1) Bermegah-megahan telah melalaikan kamu (2) sampai kamu masuk ke dalam kubur (surah al-Kauthar ayat 1-2)

Sebelum kita bertemu Allah, ada tujuh perkara yang perlu kita buat sebagai pengurusan akhirat kita.
1. kita kena pastikan rukun iman kita telah dijaga dengan baik
2. kita kena pastikan rukun Islam kita telah sempurna
3. telah berusaha mendapatkan solat yang khusyuk
4. telah meninggalkan perkara haram
5. telah menulis segala hutang
6. telah memperbanyakkan taubat
7. telah membuat amalan yang kekal pahalanya.

Amalan yang kekal pahalanya menurut hadis ialah sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat dan doa dari anak yang soleh.

Semoga, kita sentiasa bersedia membuat pengurusan akhirat dan semoga, perpindahan kita ke alam seterusnya di dalam keadaan kita telah membawa bekalan yang sebaik-baiknya. Dan ketahuilah, sebaik-baik bekalan adalah ketaqwaan.

Rumusan dari blog Ustaz Amin untuk dikongsi bersama

Monday, May 17, 2010

Pemerhati

Tahniah saya ingin mengucapkan kepada jentera pilihan raya kecil Pakatan Rakyat di Parlimen Sibu semalam dengan memenangi kerusi tersebut. DAP berjaya merampas kerusi tersebut dari Barisan Nasional.

Bagi Barisan Nasional, silalah buat post mortem kenapa anda boleh kehilangan kerusi tersebut walaupun sebelum ini penyandangnya sebelum ini berjaya mengekalkan kerusinya selama 5 penggal. Bagi kerajaan Barisan Nasional di Sarawak silalah buat reform yang lebih meyakinkan rakyat negeri Sarawak yang mungkin sudah beralih angin kepada Tsunami Politik di Semenanjung.

Pilihanraya bagi ADUN akan diadakan tidak lama lagi di negeri Sarawak dan Sabah. Janganlah kerana memikirkan perut diri sendiri dan keluarga anda hilang kerajaan negeri. Memalukan sekiranya anda sebagai seorang ahli politik tidak boleh berfikir seperti kami ini rakyat biasa yang kais pagi makan pagi, kais petang makan petang yang menginginkan perubahan lebih drastik.

Kami bukan mahukan bangunan pencakar langit yang indah belaka, atau masjid-masjid yang dibina tetapi tidak berjemaah. Kami sebagai rakyat Malaysia menginginkan tahap kesaksamaan serta jurang diantara kaum dapat di kawal.

Seperti saya, apa yang saya inginkan adalah hukum hudud dapat dilaksanakan. Buatlah kajian yang lebih jitu serta program penerangan kepada mereka yang bukan Islam tentang hukum Hudud ini. Ia mampu dilaksanakan. Menghalalkan judi bola sepak anda mampu melaksanakan takkan hukum Allah ini anda berdiam sahaja?

Banyak lagi perubahan yang mampu dilakukan seperti menaik taraf sistem pengangkutan di Kuala Lumpur. Melebarkan lagi jarak sistem transit aliran ringan yang lebih meluas ke tempat-tempat strategik seperti di Taman Tun Dr. Ismail, Bandar Utama, Kota Damansara. Kawasan-kawasan ini amat pesat membangun dan sistem aliran trafik tidak dapat menampung keperluan penduduk setempat.

Peringatan kepada kerajaan Pakatan Rakyat di Negeri Selangor, kawasan yang sering kali saya mendengar keluhan adalah di kawasan Puchong. Bukankah anda wakil rakyat sudah berikrar untuk menyediakan tempat yang lebih selesa untuk para penduduk. Bukankah anda sudah berkuasa di negeri Selangor? Apakah tindakan yang telah diambil? Janganlah hanya sekadar melepaskan batuk di tangga. Janganlah amalkan janji-jani kosong ditaburkan kepada rakyat. Stop all this "Politiking".

Ingat wahai para wakil rakyat samada dari Kerajaan Barisan Nasional mahupun dari Pakatan Rakyat, anda dipilih oleh kami. Kami berhak menentukan siapa yang lebih bijak untuk mentadbir. Anda semua ini yang berada di bangunan Parlimen berfikir seperi Mat Jenin. Bermimpi sahaja anda mampu.

Ingat peristiwa di Filipina pada tahun 1986, apabila Presiden Ferdinand Marcos (seorang diktator) dijatuhkan oleh rakyat. Dan muncul Presiden Aquino. Itulah titik mulanya People's Power. Sekali lagi gerakan Kuasa Rakyat ini ditunjukkan pada Presiden Joseph Estrada pada tahun 1997 dan bermula era Presiden Gloria Macapagal Arroyo. Adakah peristiwa-peristiwa di Filipina sebagai contoh (tempat lain seperti di Indonesia sewaktu Presiden Suharto, kini di Thailand, Perdana Menteri Abishit) berlaku di negara kita Malaysia?

Sudah tentu kita tidak menginginkan ia berlaku kerana apabila berlaku rusuhan, keadaan negara tidak akan aman. Para investors dari luar negara akan lari dan segi ekonomi tahap pelaburan akan berkurangan dan tahap defisit negara akan melambung tinggi. Kita sendiri akan menanggung kerugian. Saya sebagai rakyat negara ini sudah pasti menolak sekeras-kerasnya People's Power.

Apa yang ingin diketengahkan sekarang ini adalah usaha dari anda semua para wakil rakyat meningkatkan produktiviti negara dengan mengamalkan pentadbiran yang bersih dan amanah. Ini adalah kunci kejayaan untuk mentadbir sebuah negara atau negeri dengan baik. Mudah bukan? Ayuh tunjukkan kewibawaan anda semua sebagai pemimpin yang mampu menolak politik kotor, rasuah dan ketidak adilan sebagai amalan harian anda yang akan menjadikan Malaysia semakin tersohor di dunia.

I hope good and best things will come to Malaysia in this near future. Insyallah..

Sunday, May 16, 2010

PAPAN NOTIS! [Selamat Hari Guru 2010]

SELAMAT HARI GURU...

Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru, para pensyarah terutama sekali kepada Ibunda saya yang pernah mengajar saya dahulu sehinggalah sekarang. Puan Nahidah @ Chick Binti Nani.




Di Kaulah pelita yang menyinari kehidupan daku yang gelap dan memberikan inspirasi untuk berjaya di dalam kehidupan aku selama ini. Terima kasih guru dan ibu ku.

What is Happening?

What is happening to my beloved country?

Kindly be informed that I am writing this of my own opinion on this grave issue.

Legalized football gambling?

Astargfirullahalaim..I am really saddened with this issue. Why you MP's whose faith is Islam can do something like this? Don't you know it doesn't matter what kind of gambling it is still HARAM. All other religion in this world have the same law. Gambling is HARAM. So why Islam MPs from the government is proud to approved this?

Yes. We called ourselves an Islamic Country. How dare we declare ourselves that if we can't even stopped this madness. Gambling is not the virtue in Islam. Oh how I am devastated with this news. You want to probe gambling there is other ways. Other means. Other methods. Not like this.

There is always a way in Islam to stop this. There is always a way to probe this. But why we as a Muslim agreed to this. Better  you people in the Parliament stop taking graft from these illegal betting places and start rounding up these people that disobey the law.

No use for me to say more than I can say. The law to legalized is there. So we just wait from the wrath of Allah to come upon us.

Semoga diselamatkan aku, keluarga aku dan sahabat-sahabat aku dari terjerumus dalam aktiviti perjudian dan dijauhkan kami dari bala yang akan menimpa kami dengan kerakusan pihak-pihak tertentu untuk mengaut keuntungan dengan benda yang Haram. Ya Allah, selamatkanlah kami dari sifat ujub, riak dan takbur dan jadikan kami makhluk-Mu yang Soleh dan Solehah. Amin.

My Birthday 2010

OK! Semalam my birthday..My 27th birthday..Everyone has wishes on their birthday..So do I..So what do you think I wish for?

Alright..There is 2 categories for this. One is what I wished for, and the other one is what I prayed for.

What I wished for my birthday:
  1. Blackberry Storm II
  2. New Watch
  3. Sunglasses
  4. Shoes
  5. Seafood (especially prawns)
What I prayed for when I reached 27:

  1. New Job (should I say where?)
  2. A wife (to care and to hold)
  3. Honeymoon in Europe (hope you are on board with this my dear)
  4. Triton
  5. Pay half of debts (to society terutama sekali bank and to Allah S.W.T)
Insyallah I will try to have all of these in my 27 years old tenure.

Pray for me everyone.

Saturday, May 15, 2010

27 Years Old

Today I am celebrating 27th years old of my life in this world. What have I accomplished so far?

Sadly none..sadkan? Well belum lagi sampai masanya untuk betul-betul SHINE. Being one of the brighter's STARS in history. I haven't got a steady job that I like, no wife to love but I hope all of that change this year and hope it will starts this Monday.

Do you think I can have all that? I really hope so...

First stop...Finding a new place to live..and what then? Preparing a house with complete sets of household for the future Mrs. I really hope this year will be different from the last which will ends with happy ending.

Every year when I am growing older this feeling come by..But why? Is it the pressure of growing old without someone by your side? Or is this because you are almost reaching 30 but no one to accompany me by my side.

Should I prepare a proposal for her? I really am ready to take her in my arms. This is not because of I am turning 27. This is truly what I felt. Patient is really a virtue. Oh how I wanted to caress you in my arms and hold you tight. Spend my lifetime with her and doing everything together. How I wish this could happen soon.

Now what about a new profession? Currently I am not very happy with my job. Hoping this Tuesday, good news will reach my ears.

There is more I need to say out loud but I can't. Well this year birthday is truly been dull. Got my cousin to cheer me a bit. Other than that nothing interesting happened.

My dear,

I hope you heard my cries and open your heart for a happy ending..I really hope so.

Rating for today..A DULL day..

Thursday, May 13, 2010

Tak Berbaloi

OK! Al Kisah di suatu pagi di hari Sabtu bersamaan 8 Mei 2010...

Ni dah ceritakan last entry..ini sambungannya..dahla haritu main kalah..injured teruk pulak tuh..aduhailah nasib badan..huhu..

After 3 game tak merasa kesakitan dia tapi lepas bukak je kasut..mak aih!!!kuku jari telunjuk kaki dah tercabut and kuku ibu jari kaki terus membiru..tak terkata kesakitan di alami..terasa macam nak pengsan beb..tapi sebab ramai orang kan..kenalah tunjuk ke"Macho"an..hehe..

Lepas game dalam pukul 2pm gerak pergi Mimpi Muor makan tengahari ngan Fahmi and Nany and budak cheeky Nia..hehe..masa bawak motor tuh Allah je tau betapa sakitnya kaki. Tak tertahan beb..tapi masih control macho..hahaha..

That day gak nak pergi nengok wayang cerita Iron Man 2, bolehlah tahan lagi kesakitan yang sedang dialami tapi lepas nengok wayang and lepak malam tuh..kaki dah start Nyut!Nyut!terus ajak Ijad gi Damansara Specialist..Dahla mesin high blood tuh main...boleh reading first 178/179...gila tinggi weih..kecot perut..tak nak gua kena admitted kan malam tuh...tapi at last normal reading 128/75 kot..macam tuhlah..

5 minit pastu jumpa doctor cause sebelum tuh ada one French family bawak anak dia yang asik termuntah..bau muntah tak usah ceritalahkan..memang semerbak macam bau lori Alam Flora..hahaha..jumpa doktor kat dalam dia tanya kenapa? So tunjuklah kaki and mencadangkan suruh di X-ray..weih Doc!!!Gua dahlah tengah bajet ikat perut bukan nih..memang tak nak naklakan..so dia bagi pain killer je..OKlah..balik umah terus makan ubat and flat sampai keesokkan paginya.

Hari Ahad lepas pergi lepak kat umah Kiyai di Putrajaya..Boleh dikatakan hampir the whole daylah kat sana. Makan tengahari, minum petang and thanks kepada tuan rumah dan isteri. Hehe..Sementara menunggu Abg Imam yang sedang sibuk main, gua terlelap sekejap di ruang tamu. Tidak semena-mena, handphone berbunyi and bunyi deringan telefon memang dinantikan (hehe...mestilah suka kan dia callkan). Dengan lagak ala Rambo bangun dengan cergas sehingga tersadung kat kaki kanan terkenalah kat ibu jari..

Hanya Allah sahaja tahu sakit dia macam mana, air mata setitik dua dah jatuh and meraung kesakitan...tak taulah Maria dengar ke tak kan..tapi Ya Allah memang sakit beb!!!Gua rasa macam nak pengsan. Alhamdulillah Maria dah selamat sampai dari tripnya pergi Candat Sotong. Oleh sebab kesakitan amat sangat, letak je telefon gua terus tuju bilik air tercirit beb sebab sakit sangat.Hahaha..

Hari Isnin pergi ofis, sakit dah kurang tapi masih berdenyut-denyut and ibu jari kaki kanan and kawasan sekitarnya menunjukkan kemerahan seperti mengening...Ouch!!!Sakit tu kalau you all nak tau. Takpelah bertahan lagi.

So hari Selasa, bangun pagi terasa sakit lagi, berdenyut-denyut, merah kaki macam biji saga so pergilah masuk ofis lambat. Dalam kul 12.30 baru masuk. Sampai dalam kul 1pm tengah lunch tak boleh tahan tapi masih teruskan aktiviti makan tengahari sebab lauk ayam kampung rugi beb tak habis..hahaha..

Pukul 2.30pm naik dari lunch memang tak boleh handle dah..kepala dah berpusing, dahi dah start berpeluh, dalam pukul 3pm nampak Khu nak turun gi solat so joi sekali. After solat memang biasalah lepak level 36 punya Sky Garden area amek angin. Sebab dah tak tahan lagi, lepas lepak tu terus turun gi Klinik Zarif kat dalam Menara TM tuh.

Masuk je dalam bilik Doc tunjuk kaki, dia kata dah nak kena infection confirm lagi beberapa hari menanah and jadi busuk so die suggest suruh cabut je terus. Sebelum buat keputusan, tanya dulu berapa kena nanti? Doc cakap RM80. Gua pun OK jela, and sempat tanya sakit ke tak. Dia kata tak sakit (tapi dia tipu gua, memang sakit...huhu).

So startlah mini surgery tuh..Ada 4 orang training nurse, sorang pegang lutut, sorang pegang tray, sorang ready ngan kain and sorang lagi tukang amik video and gambo (WTH..amek gambo?Gua ngah sakit dia pergi amek gambo..)

Start je procedure gua mulakan ngan jeritan manja..auwww!!!(hanya 2 harkat)itu baru test2 je samada gua kebas ke tak..belum potong ke gunting lagi...dia kuarkan forcep pulak...time ni gua bantai jerit 8 harkat beb..meleleh air mata gua menahan sakit sebab darah beku tu melekat kat daging...memang gua nengok kaki gua merah ngan darahlah..kesian gua...hahahaha..

Gua nak cerita lebih sekarang ni terasa seram sejuk teringat betapa sakitnya hari tuh...macam nak terabut nyawa..fuh..Alhamdulillah skang semuanya OK..and gua gi kerja tak perlu pakai kasut..Yahooooo...nikmatilah gambar dibawah sebagai reference pada kaki gua yang injured disebabkan main futsal. Tak Berbaloi!!!

Tuesday, May 11, 2010

Orange Team

Ok..This is a story of me..Happened last Saturday on the 8th of May 2010. I was invited to join the Infra Team for the Averis Futsal Tournament and as usual I shall be playing as a Goalie. 

Well seriously I was very reluctant to play the game as you all should know I am not interested in sports but in the spirit of the game (LOL) and because the BOSS asked (I rather used the word FORCED) to join his team, so I said Ok.

Saturday morning came, got up and get ready. Ride my bike to Segambut and arrived around 9.30am. Supposedly the game starts at 10 am but for some circumstances they delayed it for half an hour (this usually happened to Malaysian).

The game, alright I was not very happy with the team. 2 of the team members arrived late and that left us with 4 people. First game versus the Black team. Darn right I saved a lot that first 5 minutes but after that the BOSS suffered and injury (I shall say that the injury can be justified as a small injury..which by the way is just scratch on his knee..Urgghhhhh). We had to play with 3 people and imported 1 person more from another team (and another country..hahaha..the name was Joseilton...his a Brazilian).

Second half, the 2 missing people arrived and join the game but how unlucky we are I have conceded a goal before the half time whistle. I thought with enough people on the team it helps but it did not. I can only depend on one person that day. The others, 2 were helplessly tired after 5 minutes of game, the other 1, Oh how I wish I can blow my brains out. 

Should I continue with the other 2 games?

Better not because it was embarassing and not worth it to play on that day as I suffered a serious injury. I shall tell on that story tomorrow. Enough for now. For the people in Blue Team, Congrats as you deserved to win and it is really the Clash of the Titans. Final Red versus Blue and both team are from IT Tower. IT Tower is the best. Hahahaha...

Sunday, May 9, 2010

Iron Man 2


How to Watch Iron Man 2:


Step 1: Realize it’s tough to beat the first one. It’d be difficult for any additional Iron Man incarnation to surpass the original, but Iron Man 2 is a worthy follow-up.
Step 2: Love the Iron Man. I guess you could say the element of surprise that the realization that someone so unlikely as Robert Downey Jr. could actually pull off the role of a lifetime but he is gone in IM2.  I remember when they cast the actor. I thought “What an odd choice for a superhero.” But now, you can’t even fathom the idea of anyone else playing Tony Stark. The actor mixes just the right amount of snarkiness, arrogance, thoughtfulness and brawn  and in IM2, the characterization only deepens. This time around, having announced to the world he IS Iron Man, Tony has become a rock star, negotiating world peace and creating the Stark Expo, where all number of inventions can be displayed. Except he’s really just putting on a brave face since the palladium in the arc reactor keeping his heart pumping is slowly poisoning him. But he can’t think about that now, too many other distractions.
Step 3: Squash Uncle Sam. The U.S. government demands he hand over the Iron Man suit and the technology to run it, publicly viewing it as a threat but secretly wanting it for their own military purposes. While snively rival Justin Hammer (Sam Rockwell) just wants to steal it. Even Tony’s good friend Lt. Colonel James Rhodes (Don Cheadle) isn’t on his side. Cheadle, who replaces the original’s Terence Howard, and Rockwell are both welcome additions, especially the always good Rockwell, who adds a lot to IM2’s greatly enhanced funny bits.
Step 4: Pass the Pepper … Potts, that is. Tired of all the minutiae and thinking he’s going to die soon anyway, Stark appoints his personal assistant Pepper as the new CEO of Stark Industries. As the will-they or won’t-they couple, Gwyneth Paltrow and Downey Jr. banter like pros, throwing in the zingers much more than they did in the original. I suppose it’s all that sexual tension built up. Speaking of sexual tension, Scarlett Johansson slinks her way into the cast as Tony’s new personal assistant, the mysterious Natalie Rushman, who may or may not be moonlighting as a secret agent for S.H.I.E.L.D. Lead by Nick Fury (Samuel L. Jackson), they are looking to possibly recruit Stark.  And finally, the villain. Mickey Rourke plays Whiplash, a tatted up Russian baddie/engineer genius, who’s father once helped Tony’s father create the arc reactor – until the elder Stark had him deported for  nefarious deeds. Like Cheadle and Rockwell, Rourke’s presence, too, adds a certain level of credibility to the proceedings. Rourke never takes it too over the top, but still uses his subdued manner and physicality to intimidate.
Step 4: Maintain the status quo. Director Jon Favreau has a deft handle on the subject matter, no question, with a few key action sequences sprinkled among the contemplative scenes. And with the clever screenplay by actor/writer Justin Theroux (Tropic Thunder), IM2 ups the ante and keeps the Iron Man mythology humming without feeling forced, also setting up Marvel’s other upcoming adaptations. So why do I say the sequel doesn’t surpass the original? Because it just can’t quite reach that same level of excitement the first Iron Man gave us. The film never seemed like an introductory story, much like many comic-book adaptations (i.e. X-Men, Spider-Man, etc.), which then makes their sequels more compelling. Iron Man had it going on from the get-go, with Downey Jr. exceeding all expectations. In essence, all IM2 is required to do is to continue laterally along the comic-book lines, which it does entertainingly and successfully.
Level of difficulty in watching Iron Man 2: None. It’s going to make another butt-load of money.
 wow..wow..wow..5 POPCORNS I should say..


Tuesday, April 27, 2010

Aku Dan Mereka yang Alpa

Alhamdulillah. Syukur kita ke hadrat Ilahi dengan segala nikmat dan kurniaan yang telah Dia berikan.

Di sini lidah penulis ingin membicarakan tentang kealpaan. Lebih sinonim dengan lupa. Adakah mereka diluar sana mengakui dirinya senang, hebat, berjaya sedangkan mereka sedang di uji. Mereka alpa sewaktu mereka senang ataupun susah ia merupakan sebuah bentuk ujian dari Allah kepada hamba-Nya yang digelar manusia.


Di dalam al-Quran Allah menyatakan bahawa:-

Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)? 

Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta.

Surah al-ankabut ayat 2-3

Saya sendiri mengakui yang saya sering alpa, pada apa? pada siapa? Tentulah semua tahu tanggungjawab masing-masing. Saya ini makhluk ciptaan-Nya yang lemah tetapi diri saya ini alpa. Kenapa saya alpa? Kerana saya taksub dengan nikmat dunia. Ada apa pada dunia? Keseronokkan, kegembiraan, kekayaan, kesenangan, ketenangan.

Adakah semua ini benar wahai saudara dan saudari? Kita gembira dengan dunia, kita mencari kekayaan dengan pelbagai cara, dengan kekayaan kita jamin mendapat kesenangan. Tetapi kita manusia, manusia tetap manusia. Kita lupa bahawa kita senang didunia tidak bermakna kita senang diakhirat. Ini kerana kita senantiasa diuji dengan pelbagai ujian samada kita sedari atau tidak. Yakinlah bahawa setiap ujian yang datang, janganlah kita lupa bahawa Allah mendatangkannya setiap ujian itu mengikut kemampuan kita sendiri. Kita lupa tentang itu. Itulah sifat sebenar manusia. Alpa, Lupa!

Firman Allah:-

Barangsiapa bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar (bagi segala permasalahannya) - 

Surah al-Talaq ayat 2


Apakah yang paling penting dalam hidup kita? Mengejar apa? Dunia? Maaflah sekiranya ada yang tersinggung dengan bicara ilmu ini. Ada yang mengatakan, "Saya mencari harta kekayaan untuk membantu keluarga, apabila kekayaan saya berlipat ganda, maka bergandalah amalan saya dengan mengamalkan sedekah".

Benar! Itu memang tidak salah. Tapi akan didatangkan ujian dan akan meresaplah perasaan alpa didalam hati manusia itu. Dibisikkan hawa nafsu berbunyi, "Ah! Bukankah lebih baik jikalau harta kekayaan aku ini digunakan aku untuk melancong (didalam hati berbicara bila lagi aku nak mendapat duit sebanyak ini). Bukanlah lebih baik aku menghiasi rumah aku ini dengan perabot-perabot mahal supaya kaum keluarga aku lebih selesa?

Inilah yang biasa terjadi. Ini yang biasa kita dengari. Tetapi saya yakin bahawa saudari dan saudara adalah hamba Allah yang kuat-kuat belaka dengan izin-Nya. Banyak lagi perkara-perkara yang kita lupa dan tanpa kita sedari akan mengakibatkan kerugian terhadap diri kita sendiri. Perkara diatas adalah contoh dan semoga pembaca menjadikannya peringatan supaya jangan jadi seorang yang alpa pada janji terhadap diri sendiri


Janganlah bimbang wahai saudara dan saudari, sesungguhnya kita sebagai makhluk ciptaan-Nya sentiasa dilindungi selagi mana kita mengingati Allah S.W.T.

Firman Allah:-

Katakanlah (wahai Muhammad): "Aku berlindung kepada (Allah) Pemulihara sekalian manusia.
"Yang Menguasai sekalian manusia,
"Tuhan yang berhak disembah oleh sekalian manusia,
"Dari kejahatan pembisik penghasut yang timbul tenggelam, -
"Yang melemparkan bisikan dan hasutannya ke dalam hati manusia, -
"(Iaitu pembisik dan penghasut) dari kalangan jin dan manusia". 


Surah An-Nass ayat 1 - 6.


Janganlah kita alpa untuk kembali ke jalan Allah kerana itulah satu-satunya jalan ke arah kebahagian dunia dan akhirat. Semoga menjadi peringatan kepada saudara dan saudari dan juga yang terutama untuk diri saya sendiri.


Insyallah...

Thursday, April 22, 2010

Clash of the Titans


Synopsis:  

In Clash of the Titans, the ultimate struggle for power pits men against kings and kings against gods. But the war between the gods themselves could destroy the world. Born of a god but raised as a man, Perseus (Sam Worthington) is helpless to save his family from Hades (Ralph Fiennes), vengeful god of the underworld. With nothing left to lose, Perseus volunteers to lead a dangerous mission to defeat Hades before he can seize power from Zeus (Liam Neeson) and unleash hell on earth. Leading a daring band of warriors, Perseus sets off on a perilous journey deep into forbidden worlds. Battling unholy demons and fearsome beasts, he will only survive if he can accept his power as a god, defy his fate and create his own destiny. 

The results are noticeably strained and uneven, adding to the overall issue of Titans taking itself way too seriously while not delivering a full-tilt fantasy fracas. Where’s the excitement, thrills and dizzying nonsense promised by its rockin’ trailers?


I am not impressed with this movie and really disappoint me. Medusa, Kraken are like shit..Even Percy Jackson's and the Lightning Thief Medusa looks even cooler (that's because she was waring Oakley...hahaha).

As I am disappointed with the movie...a 2 POPCORN rating would be just...

Saturday, April 17, 2010

PAPAN NOTIS! [The Crib]

Yeszaaa...As you all should know...From now 17/04/2010 until end of May (or which ever comes first) I will be staying at my friend's Crib!!!Ariiiibaaa!!!

It has been a tiring move...From Bandar Utama to Kota Damansara...Luckily it was not that far but the things I drag along...Man!It's like moving the whole house...Hahaha...Sorry for the inconvenience Nas. Thanks again to the husband and wife for letting me chill out at your Crib for a while.

I will solemnly swear to try my best to make Nas live with a living Nightmare...Hahahah...Kidding!Kudos for me...another step in life I have achieved...Moving on to the next phase...

Ciow for now...Take care...Be happy always...

Assalamualaikum...

Friday, April 16, 2010

Alice in Wonderland


Director and subject matter make for a perfect marriage in Tim Burton’s version of the Lewis Carroll classic. ALICE IN WONDERLAND stars frequent Burton collaborator Johnny Depp as the Mad Hatter, DEFIANCE’s Mia Wasikowska as Alice, and Anne Hathaway as the White Queen.

There should be some indication in the title that this is a sequel to "Alice in Wonderland," not the same story. Alice is now a young lady, being proposed by somebody wholly unsuitable.

Alice at 19 recalls a lifetime of dreams about Wonderland, but now - as she is running away from the very public marriage proposal - she falls down in another rabbit hole, and ends up in a world vaguely familiar to her, a world in which (modified) Lewis Carroll characters remember her very well.

In a 3-D vaguely Avatarish setting, it's the Red Queen reign of terror, Helena Bonham Carter - big, grotesque head on a tiny body - having a grand old time. Johnny Depp - overacting to the max - is the Mad Hatter, also with a special-effect modified body, but most of the other characters are just computer-generated graphics.

So, it is the voices that "perform" - Stephen Fry is wonderful as the Cheshire Cat, Alan Rickman is predictably himself as the Blue Caterpillar, Paul Whitehouse is the March Hare, Barbara Windsor the Dormouse, Matt Lucas is both Tweedledee and Tweedledum, and so on.

Anne Hathaway is ridiculously miscast as a deliberately weird White Queen, although the character is supposed to represent Good against the Red Queen's evil.

It's up to Alice to save the world by slaying the Jabberwocky, turned into a super-monster here - the conflict being that she is not into slaying. How might this end? Don't look at me for spilling the beans, magic or otherwise.

Not surprisingly, Burton played it pretty safe by delivering a film that meets the visual expectations of his fans, yet remains family (and Disney) friendly. Playing it safe may make for an entertaining film but not an outstanding one.

Finally..the rating..I would say 3 POPCORNS would be appropriate..

Thursday, April 15, 2010

Digital Fortress


A long overdue for this book review - Well another great book by Dan Brown titled Digital Fortress. The way he writes is amazing because you felt that you never wanted to let the book down even for the tiniest second (OK! I am exaggerating on this because I put it down once and it took me 2 months to start reading it back..hehe).

So what's the book about? (this is the summary from the book).

When the National Security Agency's invincible code-breaking machine encounters a mysterious code it cannot break, the agency calls in its head cryptographer, Susan Fletcher, a brilliant, beautiful mathematician. What she uncovers sends shock waves through the corridors of power. The NSA is being held hostage - not by guns or bombs, but by a code so complex that is released would cripple U.S intelligence.

Caught in the accelerating tempest of secrecy and lies, Fletcher battles to save the agency she believes in. Betrayed on all sides, she finds herself fighting not only for her country but for her life, and in the end, for the life of the man she loves.

It is a good book but it cannot be compared to its previous predecessors like Da Vinci Code, Angels & Demon and the Lost Symbols. This books involves mostly on the U.S intelligence insight and played around with programming languages that even I have to Google the meanings. But heck it has been a pleasure reading it.

I shall..with the powers invested in me rate this book a 4 STAR..Happy Reading!!!

Monday, March 29, 2010

Ka'abah's Calling

It is getting more frequent these days when my thoughts wonder to the Holy Land of Mekah. The heat from the scorching desert felt on my skin. What does this mean? A chance to be there once again? Insyallah...Oh what a peaceful place to be...To perform the Tawaf in the middle of the day where the marble floors are really hot and you started twitching your feet..or during the middle of the night where your Ihram gave a little protection from the coldness of night? It's worth it to be there.

You never met him, no one from this time have ever met him..but being there, standing in front of his tomb..makes you love him so much and wish to meet him. You have missed him for  along time but you never met him. Oh how you are so special, our beloved prophet Muhammad S.A.W. Both Mekah and Madinah has always been special to everyone that already set foot there. You felt like living there.

Now I am dreaming of that place.  I am planning to go there by next year Insyallah, if not for Hajj, for Umrah would be sufficient. I want to repent, oh Mighty God Allah, for I have sin, and all my sins are haunting and taunting my mind, body and soul. Oh I wished to be at your holiest place and repent, paying back all of my Solat, my Fast, my Nazar..Oh Mighty God Allah, I am praying to Allah to send me back there. It is the place to be. I am praying to You, Ya Allah, if it is my destiny to be laid rest there I want to. This is my wish.

Been there in 1996..a lot of memories there with everyone..especially Allahyarham Jaffar Abdul Majid, Love my atuk so much..Missed him..

My Atuk

Thursday, March 25, 2010

One Year Has Passed


On the 26th of March 2009, Thursday morning at 9am, Sheikh Abdullah Bin Hussin departed from us to meet with his maker. Allah Al-Mighty.

One year ago, this father of mine left me without saying goodbye, I even didn't had the chanced to carry his body to the grave or even looked at his face for the last time as I was not around with him during his final moments. I didn't even get to say I am sorry.

I hope he is in a better place now. Praying for his safety and may Allah bless him. I can't say much now as of now while I am typing these words, tear drops kept falling. How I missed him and love him so much.

"Ya Allah, kau peliharalah, jagalah, ampunkahlah segala dosa Ayahanda ku ini seperti mana dia telah memelihara, menjaga dan memaafkan aku sejak dari kecil lagi"

Wednesday, March 10, 2010

Surah Al-Baqarah Ayat 240

Dan orang-orang yang (hampir) mati di antara kamu serta meninggalkan isteri, hendaklah berwasiat untuk isteri-isteri mereka, iaitu diberi nafkah saguhati (makan, pakai dan tempat tinggal) hingga setahun lamanya, dengan tidak disuruh pindah dari tempat tinggalnya. Kemudian jika mereka keluar (dari tempat tinggalnya dengan kehendaknya sendiri) maka tidaklah kamu bersalah (wahai wali waris si mati) mengenai apa yang mereka (isteri-isteri itu) lakukan pada diri mereka dari perkara yang patut yang tidak dilarang Syarak) itu dan ingatlah, Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. - Surah Al-Baqarah Ayat 240.

Thursday, March 4, 2010

Action Needed

Dear Readers,

Today has been very motivational for me to endure this uncertain life of ours..How is that so? OK! I have decided not to go to work again today because of my irateness towards that place. Urghhh! Each day it's coming on my nerve. How do I handle it?

Well..there is friends..families..love ones and most importantly Allah S.W.T..Do I going to make the right decision? Well..life is about making decision..You decide..and ask from God to show you the way..Insyallah you are going to be fine..but remember whatever you decide..there is going to be a challenge..You just need to endure the worst half of it..Once the worst has past..Wait for the rainbow to appear on the other side.

My plan has commence on the 1st of March 2010..It will go phase by phase..God willing I know I can do this..Let me introduce the next in line job I have pursuit.. I am officially going to say this out loud here..I am going to be your Savings+Investment+Protection Plan Agent (more significantly recognize as an Insurance Agent) Why this? It surely motivates me to interact with people, work hard and learn to survive without the privileged of our comfort zone.

In this business..If you don't work hard..You don't earned cash..When you don't earned cash..It resulted in depression..So this business will motivates me to move and be more active. I have said it..All I need from my friends and families are your support. If you are not interested it's OK..You have someone to introduce me too..Please..I need your help..

Well thats that..Other than that..It's not time yet..So just wait and see how does this brilliant plan of mine goes into action and effect your life and mine..Wish me good luck and I hope all the best from all of you..

Mission 2010

Dear Readers,

I have come to my senses and given the support from the people around me..I know I can do this..

So what's the Mission for 2010? This is not a new year resolution..It is more on personal accomplishment in my life..but what is it that I wanted to do? I shall give a few things to be achieve within this year..

First of...Jeng..Jeng..Jeng..Hehe..

 

I want to finish paying for "My Jalang" at least by June 2010..meaning I don't want to pay to Aeon for 2 years..It is a nightmare when you still owing other unnecessary things like personal loan..Urghhh!!!

Second stuff...What do you think???
Yes..payoff all of my credit cards debt..it's horrible to have this tempting cards..how much I owed is not important and not for the readers to know..but it is annoying..


Third stuff...
 

Yes..this bad boys...hahaha...I like to own them both..One for my stupid service provider Maxis..the other one for my Business (Yes..I am a business man now...Owning and will be owning a few businesses of my own..interested??Please give me a call..or leave me a message..hehe..this is serious..I am not joking)..Projected to own them in May or July..being realistic here..

Fourth stuff...Well as most of you know..that I like trucks..Yes trucks!!!I don't care if you driving a BMW, Mercedes or Honda maybe..My eyes are set on this baby..Hahaha..


Mitsubishi Triton..Please do not talk ill of my dream car..I am not a car and engine enthusiast..I like it because it's big..the design is smart and it suits me..At least before the January 2011 transfer window closes..You must be wondering what does it got to do with Mission 2010? The thing is..I am saving up this year for the car..and if I can get it in December..It will be a waste to the car value...Is that right Cical???Help me here..Hehehe...

Finally...the Fifth Mission 2010..You guessed???Well, I shall not elaborate on it...Let the picture say a thousand words..Enjoy...